Milion Faces

03.12.2005 09:34

 

  • Petice Million Faces (Milion tváří) je akcí, kterou pořádá Amnesty International, celosvětové hnutí zabývající se ochranou lidských práv. Jedná se o petici v rámci globální kampaně Control Arms (Zbraně pod kontrolu). Jejím cílem je zabránit nekontrolovanému šíření lehkých a ručních zbraní, které se stává jedním z nejnaléhavějších problémů dnešního světa. Do roku 2006 by chtěla shromáždit milion tváří a ukázat tak, že vůle lidí řešit tyto záležitost je opravdu velká.

    I Vy se můžete připojit k petici Million Faces a podpořit tak myšlenku vytvoření závazné celosvětové úmluvy regulující obchod s ručními a lehkými zbraněmi. Jak?
    Stačí, když se od nás necháte vyfotit a Vaše tvář se tak spolu s dalšími tisíci jiných objeví na internetové adrese www.controlarms.org. Jedinými zveřejněnými údaji budou Vaše křestní jméno, země a oblast, ze které pocházíte.
    Můžete se připojit, i když se neradi fotografujete. Postačí, pokud nakreslíte svůj obrázek/portrét do letáčku, který od nás dostanete a vše pošlete na uvedenou adresu.

    Pokud máte dotazy, členové olomoucké skupiny Amnesty International Vám je rádi zodpoví. Kontaktujte nás na emailové adrese olomouc(at)amnesty(dot)cz!

    Více informací o České sekci Amnesty International naleznete na https://www.amnesty.cz.

    Možností, jak můžeme ovlivnit a změnit dnešní svět je mnoho. Pokud nejsme lhostejní...