Maratón psaní dopisů

07.12.2005 10:09
  • Každoročně Amnesty International ČR ku příležitosti dne lidských práv pořádá Maraton psaní dopisů. V desítkách zemí světa se ve stejném období sejdou stovky lidí, aby svým dopisem podpořily oběti porušování základních lidských práv.

    Zveřejňování konkrétních případů lidí v nouzi (tzv. urgentních apelů) a psaní dopisů odpovědným autoritám je jedna z činností Amnesty International v boji proti porušování lidských práv. Podle odhadů ve více než jedné třetině případů dojde ke zlepšení situace. V ČR tentokrát Maraton psaní dopisů proběhl v pěti městech (v Brně, Olomouci, Pardubicích, Praze a Ostravě). AI ČR zvolila putovní formu. Olomoucká skupina AI přebrala štafetu ve středu 7. prosince 2005. Od 9 do 21 hodin mohli lidé přicházet do kavárny Betánie (Wurmova 5), aby formou dopisu vyjádřili svůj zájem na dodržování lidských práv. Zároveň měli zájemci v předvánoční době možnost napsat přání vězni svědomí a povzbudit ho tak v těžkých chvílích.

    Do akce se zapojilo asi 50 lidí a celkem se napsalo krásných 44 dopisů a 31 přání vězňům svědomí. Účastníkům akce moc děkujeme a těšíme se na další spolupráci!

     

     

Maratón psaní dopisů