Maratón psaní dopisů v Olomouci

05.12.2012 16:41

Již po osmé proběhne v Olomouci Maratón psaní dopisů. Tato akce se zaměřuje na podporu vězňů svědomí a obětí porušování lidských práv. Jako každý rok tuto událost pořádá Olomoucká skupina Amnesty International. Maratón psaní dopisů letos proběhne hned na několika místech. Při příležitosti mezinárodního Týdne lidských práv se bude konat v Olomouci maraton hned na několika místech. Lidé budou moci vyjádřit svůj nesouhlas se situací týkající se nedodržování lidských práv na vybraných středních školách nebo na VOŠ sociální Caritas. Hlavní akce pro veřejnost však proběhne dne 10.12. 2012 v čajovně Kratochvíle (Sokolská 36, Olomouc) od 16:00.

Každoročně se této akce účastní mnoho zemí světa, v kterých Amnesty International prezentuje několik aktuálních vybraných případů lidí, jímž jsou upírána základní lidská práva.

Olomoucká skupina si pro letošní maraton vybrala 3 případy a to z Běloruska, Tchai-Wanu a Nigeru.

Lidé v Olomouci dostanou šanci projevit smysl pro spravedlnost. Pokud ani Vám není osud lidí v bezpráví lhostejný, přijďte i Vy napsat svůj dopis diktátorům, trýznitelům a úřadům odpovědným za tyto případy. Každý dopis či podpis je důležitý a i ten Váš může pomoci.

Těšíme se na Vás i na Vaši podporu.